Opel GT Forum banner

Mercruiser 3.7 L 4 cylindry

1 reading
20K views 13 replies 6 participants last post by  Will I. Finish  
#1 ·
Mercruiser 3,7 l 4 cylindry... Otwór 4,36" x skok 3,75" 224 Cid. 190 KM i 275 lbft przy 4500....
Aluminiowy blok z obudową dzwonu sbc, żeliwna głowica cylindrów Ford 460. Korbowody i tłoki również Ford 460. Wierzę, że koło zamachowe jest również Forda.. Gaźnik Q jet 4bbl..
Próbuję znaleźć jeden lokalnie, aby uzyskać jakieś wymiary i sprawdzić, czy można go dopasować do gt. Są dość duże jak na 4-cylindrowy, ale może się zmieści.
Znalezienie tych silników jest dość łatwe za 500 $ lub mniej, dopóki naprawdę nie będziesz chciał takiego mieć.
Minęło dużo czasu, odkąd widziałem jeden z tych silników osobiście, ale pamiętam, że sprawiały wrażenie sbc 350 w dość dużych łodziach..

#10 ·
Zdjęcie dzięki uprzejmości sieci..
View attachment 454515 View attachment 454517
Mercruiser 3.0
View attachment 454516

Vs mercruiser 3.7
Miałem łódź narciarską o długości 19,5 stopy przez około 11 lub 12 lat, która miała silnik bardzo podobny do tego, który widać powyżej. Wydaje się, że był to silnik 3,4 litra i sprzedałem go około 13 lat temu. Łódź była jedną z najlepszych inwestycji, jakie kiedykolwiek zrobiłem, ponieważ zapłaciłem za nią około 2500,00 dolarów, co obejmowało wszystko, czego potrzebujesz do łodzi narciarskiej, wszystko, i sprzedałem ją 12 lat później za 2500,00 dolarów bez większych inwestycji w naprawy itp. - używałem jej na podgrzewanym jeziorze w NC, nie żartuję - jezioro było używane i należało do Duke Power i używali wody w swoich wieżach chłodniczych - pamiętam, że jechałem nad jezioro w listopadzie i woda w pobliżu obszaru zrzutu była jak woda do kąpieli - latem woda często była naprawdę za ciepła i nie odświeżała, ale nadal była bardzo ładna. Ta woda była bardzo przejrzysta i miała ładny niebieski kolor. Jezioro Belews było około 20 minut jazdy od mojego domu. Nauczyłem moje córki jeździć na nartach i za każdym razem, gdy wychodziliśmy, czuliśmy się jak na wakacjach, nawet jeśli tylko na popołudnie. Naprawdę tęsknię za tą łodzią i jeżdżeniem na nartach i po prostu byciem nad jeziorem. Ach, dobre stare czasy. Dziękuję za wysłuchanie, gdy przeżywam na nowo moją młodość lub średni wiek, jakkolwiek by to nie było...............

#5 ·
Czekam na odpowiedź od jednego z przyjaciół mojego taty, który instaluje jeden w street rodzie, w sprawie kilku pomiarów. Wiem, że jest dość duży pod względem wysokości, ponieważ wysokość pokładu wynosi 10,33", podczas gdy 1,9 ma około 8,19". Ale głowica cylindrów i pokrywa zaworów Opla są dość wysokie... W tej chwili gonię tylko wiewiórkę, ponieważ to wciąż przychodzi mi do głowy jako pomysł na zamianę. Ale byłoby fajnie, gdyby zmieścił się pod maską... Oto trochę słodyczy dla oka z jego budowy...
Image
Image
9
Image

#13 ·
Mercruiser 3,7 L 4 cylindry... Otwór 4,36" x skok 3,75" 224 Cid. 190 KM i 275 lbft przy 4500....
Aluminiowy blok z obudową dzwonu sbc, żeliwna głowica cylindrów Ford 460. Korbowody i tłoki również Ford 460. Wierzę, że koło zamachowe jest również Forda.. Gaźnik Q jet 4bbl..
Próbuję znaleźć jeden lokalnie, aby uzyskać jakieś wymiary i sprawdzić, czy można go dopasować do gt. Są dość duże jak na 4-cylindrowy, ale może się zmieści. Znalezienie tych silników za 500 $ lub mniej jest dość łatwe, dopóki naprawdę nie chcesz takiego mieć.
Minęło dużo czasu, odkąd widziałem jeden z tych silników osobiście, ale pamiętam, że w niektórych dość dużych łodziach sprawiały wrażenie sbc 350..
Cześć David, mam Mercruisera 488 i Mercruisera 3.0.. 488 mierzy: od (masywnego) balansu harmonicznego do czoła koła zamachowego 29", 24-1/2" wysokości z tyłu, 22" wysokości z przodu, miska olejowa ma niski odcinek z tyłu. Ma około 21" szerokości, a filtr oleju (wliczony w 21") wystaje około 7" po stronie wlotu. Stara obudowa dzwonu Chevy przykręci się do tyłu silnika. Moje koło zamachowe nie jest wiercone pod płytę dociskową. 3.0 ma około 26" długości, 24" wysokości i 14" szerokości, z wyjątkiem miejsca, w którym przykręcona jest obudowa dzwonu. Również stara szkoła Chevy. To koło zamachowe jest wiercone pod płytę dociskową. Ciesz się swoim projektem. Rich